Kérdése van? Hívjon minket! +3623232778

Gyakran Ismételt Kérdések

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A PIAC LEGJOBB MÁRKÁINAK MEGOLDÁSAINAK SZÉLES KATALÓGUSA

Az Emiltec megoldásokat kínál az ipari tisztításhoz, a piac legjobb márkáinak termékeit kínálva . Hatalmas katalógusunkban elsősorban kiváló minőségű olasz és németországi termékek találhatók. Csak a szektor legjelentősebb gyártóival dolgozunk együtt, hogy olyan katalógust állítsunk össze, amely a piac legjobbjait tartalmazza.

 

Az Emiltec-el való együttműködés azt jelenti, hogy egyetlen professzionális beszélgetőpartnert választunk a legjobb cégek által gyártott különböző termékek vásárlásához, professzionális szolgáltatást és szakértő értékesítési munkatársakat veszünk igénybe, akik eligazítják az ügyfelet az igényeinek és az Ön vállalkozásának legmegfelelőbb termék kiválasztásában.

Az Emiltec katalógus a szektor legkelendőbb és legismertebb termékeiből válogat. Közvetlen hozzáféréssel partnereink/beszállítóink produkcióihoz, bármilyen, az itt felsorolt cégek által gyártott terméket tudunk ajánlani .


+
Elvileg igen , de ügyelni kell a megfelelő termék kiválasztására. Valójában vannak olyan Venturi ejektorok, amelyek a beszívott oldat mennyiségét szabályozó rendszerrel vannak felszerelve, és vannak olyanok, amelyek "rögzítettek", amelyek nem teszik lehetővé az ilyen típusú szabályozást. Vannak olyan modellek, amelyek lehetővé teszik a beszívott termék mennyiségének többé-kevésbé pontos beállítását. Mindig figyelembe kell venni, hogy a beszívott vegyszer mennyisége mindig a Venturi ejektoron áthaladó vízáramlás függvénye. Ezért ugyanazzal a beállítással a beszívott vegyi termék mennyisége a víz áramlási sebességének változásával változik, miközben a százalékot állandóan tartja.
+

TELJESÍTMÉNY ELÉRHETŐ
Az első szempont, amelyet figyelembe kell venni, a rendelkezésre álló teljesítmény. Az Emiltec által kínált dugattyús szivattyúkat a nagy hatásfok jellemzi, és a kínált kínálatban megtalálhatóak kis egyfázisú villanymotorral meghajtható szivattyúk, egészen olyan szivattyúkig, amelyek áramlási sebesség és nyomás tekintetében igen nagy teljesítményt nyújtanak, de nyilvánvalóan nagy erőkre van szükség a működéshez. A teljesítményen túl fontos a rendelkezésre álló motor típusának és forgási sebességének értékelése is, hogy a szivattyú a katalógusban jelzett sebesség 60%-a és 100%-a között működjön. Az Emiltec minden szivattyúmodellhez különböző típusú karimákat kínál, hogy az ügyfél a szivattyút a különböző típusú motorokhoz igazítsa. Szűkítők és szorzók teszik teljessé a rendelkezésre álló csatlakozókat.

 

NYOMÁS ÉS ÁRAMLÁS
A rendelkezésre álló teljesítmény megállapítása után fontos a dugattyús szivattyú által szolgáltatott víz rendeltetésszerű felhasználására koncentrálni. Vannak olyan rendszerek, amelyeket főként nagy mennyiségű víz viszonylag alacsony nyomáson történő szállítására terveztek. Tűzoltás, utcamosás, vízelvezetés, porlasztás: ez csak néhány olyan alkalmazási környezet, ahol általában nagy áramlási sebességre van szükség. Más esetekben célszerű nagy nyomást alkalmazni (az Emiltec által kínált dugattyús szivattyúk elérhetik az 1250 bar nyomást), viszonylag korlátozott vízáramlási sebesség mellett. Hidraulikus homokfúvás, rozsda- és festékeltávolítás, vízbontás és általánosságban minden olyan munkahelyzet, amely nagy ütőerőt igényel a kezelendő felület hatékony fellépéséhez: ezekben az összefüggésekben általában 500 bar feletti nyomás elérésére képes dugattyús szivattyúkat használnak. A fent említett alkalmazási lehetőségek olyan extrém helyzeteket képviselnek, amelyek az Emiltec által kínált dugattyús szivattyúk alkalmazási határait jelzik. Az elnyelt teljesítmény kiszámítása e két paraméter, az áramlási sebesség és a nyomás összekapcsolásával történik, ezért fontos tudni, hogyan találja meg a megfelelő kompromisszumot az Ön igényeinek és céljainak eléréséhez.

 

ÜZEMHŐMÉRSÉKLET
Bizonyos helyzetekben a nyomás alatti víz hatékonyságának jelentős növelése érdekében a tisztítási teljesítmény szempontjából szükség van forró víz adagolására. Sok rendszerben a kazán a szivattyú után van felszerelve, de ez nem mindig lehetséges. Ha a fűtőegységet a szivattyú előtt szerelik fel, nyilvánvaló, hogy az utóbbit úgy kell megtervezni, hogy bizonyos hőmérsékleteknek ellenálljon. Az Emiltec által kínált HT szivattyúkra szerelt speciális tömítések folyamatos munkát tesznek lehetővé akár 85°-os hőmérsékleten. Ezért feltétlenül figyelembe kell venni a maximális megengedett üzemi hőmérsékletre vonatkozó paramétert abban az esetben, ha felmelegített vizet kell átvezetni a dugattyús szivattyún.

 

A HASZNÁLAT GYAKORISÁGA
Vannak olyan rendszerek, amelyeket folyamatos működésre terveztek, mások pedig a dugattyús szivattyú időszakos használatát igénylik. Ebben a tekintetben figyelembe kell venni a forgási sebességet. Nyilvánvaló, hogy egy olyan szivattyú, amely azonos teljesítmény mellett alacsonyabb fordulatszámon működik, mint egy másik, a megfelelő választás lehet intenzív használat esetén.

 

ÉPÍTŐANYAGOK
A sárgaréz messze az Emiltec által kínált dugattyús szivattyúfejek gyártásához használt anyag. Bizonyos esetekben azonban erősen ajánlatos Aisi 316 rozsdamentes acélfejjel szerelt szivattyúkat használni. A sós víz, a demineralizált víz vagy a különösen agresszív vegyi anyagok komoly problémákat okozhatnak a sárgaréz szivattyúkban, jelentősen csökkentve azok hasznos élettartamát.

+

Általában a szivattyút alkotó összes alkatrész megvásárolható alkatrészként. A pótalkatrészek beszerzésének és kezelésének megkönnyítése érdekében azonban a gyártók nem csak laza alkatrészeket kínálnak, hanem speciális készleteket is , amelyek a szivattyú egy adott részének javításához szükséges alkatrészeket tartalmazzák, megfelelő mennyiségben. A készleteket a szivattyú azon részeihez tervezték, amelyek könnyebben kopnak. Ezért olyan készleteket találunk, amelyek a következőket tartalmazzák:

  • szívó- és szállítószelepek
  • tömítéskészletek
  • hajtórúd készlet
  • olajtömítő készletek
  • és még sok más. Mindegyik szigorúan eredeti.
  • +

    Az Emiltec által javasolt öblítőpisztolyok 24 bar nyomásig működnek, 100 l/perc áramlási sebességgel. Ezek között találjuk:

  • PA öblítő pisztoly RB65
  • PA öblítő pisztoly RB65-316
  • RB35 PA pisztoly
  • +

    A by-pass szelepek lehetővé teszik a rendszer üzemi nyomásának beállítását. Továbbá, amikor a szállítás le van zárva, a víz a bypass-ba kerül, így a szivattyú alacsony nyomáson működhet. Különféle gépekben és rendszerekben használhatók , jellemzően azokban, amelyekben a használati feltételek megkövetelik a szállítmány gyakori nyitását és zárását, hosszan tartó by-pass módban, mint például:

  • Nagynyomású mosók
  • Autómosó rendszerek
  • Mosóállomások az élelmiszeriparban
  • A nagynyomású mosóberendezések széles katalógusán belül az Emiltec a by-pass szelepek széles választékát kínálja, mint például :

  • By-pass szelepek 41 l/percig és 280 barig, mint például a PA Pulsar by-pass szelepe és a Mecline VRT3 by-pass szelepe
  • By-pass szelepek 800 bar-ig
  • By-pass szelepek 450 l/percig és 300 barig
  • +

    Az Emiltec termékkatalógusában sok különböző alkatrész található a piacon elérhető legjobb márkák dugattyús szivattyúihoz. A kínált különféle eredeti pótalkatrészek között a következőket találjuk:

  • pótalkatrészek és javítókészletek az Interpump szivattyúkhoz
  • Udor alkatrészek
  • Pratissoli javítókészlet és alkatrészek
  • Hawk Pumps alkatrészek és még sok más.
  • Több eredeti készlet is elérhető, amelyek minden alkatrészt biztosítanak a dugattyús szivattyú alkatrészeinek cseréjéhez, amelyek nagyobb valószínűséggel kopnak, esetleg eltörnek. Így lehetséges a szivattyút a lehető legjobb állapotba hozni, növelve az ellenállást és a működőképességet

    +
    Biztosan. Az EmilTec a mosórendszerekhez és a magasnyomású mosókhoz tartozékok széles választékát kínálja ügyfeleinek . Ezek kiváló minőségű termékek , amelyeket úgy terveztek, hogy tökéletesen kiegészítsék a különböző rendszereket. Ezért nagynyomású működésre tervezett nyomás- és áramláskapcsolók, vízszűrők, nyomásmérők, úszók, szerelvények és sok más termék állnak rendelkezésre.
    +

    Igen, a cég univerzális alkatrészek széles választékát forgalmazza a porszívókhoz, amelyeket általában az ipari takarításhoz használnak, különböző ágazatokban. Ezek között találhatjuk:

  • motorok
  • muffok és lándzsák
  • csövek
  • Az EmilTec a pótalkatrészek értékesítése mellett a teljes, Olaszországban gyártott ipari porszívók széles választékát is kínálja.

    +
    Igen, eredeti Udor alkatrészeket árulunk. Megvannak a szivattyúk laza alkatrészei és a gyakrabban cserélendő darabokból összeállított speciális készletek is. Az Udor szivattyúkhoz az Udor szivattyúkhoz való eredeti tartalék készletünk van; Ha egyetlen alkatrészre van szüksége, a kapcsolat menüpontban található űrlap kitöltésével felveheti velünk a kapcsolatot.
    +

    Minden olyan áramkörben, ahol nagynyomású vizet használnak, a bypass szelepen kívül leeresztő szelepet is be kell szerelni. A by-pass szelep meghibásodása esetén veszélyes nyomáscsúcsok léphetnek fel, amelyek károsíthatják a rendszert, vagy ami még rosszabb, veszélyeztethetik a kezelő biztonságát. A biztonsági szelepet az üzemi nyomásnál 10-20%-kal magasabb nyomásra kell kalibrálni, és nyilvánvalóan arányosnak kell lennie a rendszer teljesítményével. A túl kicsi biztonsági szelep valóban túl lassan „ürülhet”, ami veszélyezteti a biztonsági berendezés funkcióját. A megfelelő szelep kiválasztásához figyelembe kell venni:

     

    NYOMÁS ÉS ÁRAMLÁS
    A nyomószelepnek arányosnak kell lennie a rendszer működési paramétereivel, és az üzemi nyomásnál körülbelül 10-20%-kal nagyobb nyomáson kell beavatkoznia. Nyilvánvaló tehát, hogy ha a rendszer 200 bar nyomáson működik, akkor a használandó nyomószelepnek legalább 240 bar nyomást kell kibírnia.

     

    HŐFOK
    A by-pass szelepekhez hasonlóan az áramlási sebesség és a nyomás mellett elengedhetetlen az üzemi hőmérsékletre összpontosítani. Vannak olyan leeresztő szelepek, amelyeket kifejezetten magas hőmérsékleten való használatra terveztek.

     

    ÉPÍTŐANYAGOK
    Végül fontos figyelembe venni az építőanyagokat. A sárgaréz és a rozsdamentes acél azok az építőanyagok, amelyekből az Emiltec által kínált nyomószelepek testei és belső alkatrészei készülnek. Az Aisi 316 rozsdamentes acél elengedhetetlen, ha sós, ioncserélt vízzel, vagy általánosabban olyan oldatokkal kíván dolgozni, amelyekben a vizet agresszív anyagokkal keverik össze.

    +

    A nyomáskapcsoló egy elektromechanikus berendezés, amelyet nyomás alatt álló folyadékokkal való munkavégzésre terveztek, és amely egy bizonyos előkalibrált nyomás elérésekor nyit vagy zár egy elektromos vezérlőérintkezőt. Ezért ez egy olyan műszer, amely elektromos érintkezéssel aktiválódik, ha a víznyomás túllép vagy alá csökken egy bizonyos nyomási küszöbértéket. Jellemzően az érzékelt nyomás eredményeként a nyomáskapcsoló mozgást okoz egy dugattyún, ami viszont elektromos érintkezést idéz elő, amely működést indít el.

    Különösen alkalmas a dugattyús szivattyút hajtó villanymotor le- és bekapcsolására, az Emiltec különféle típusú nagynyomású kapcsolókat kínál.

    +

    A nagynyomású mosók világában és általánosabban az ipari mosásban a Venturi ejektor egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a víz és a vegyi oldat összekeverését. Ezek a speciális ejektorok a Venturi-effektust használják ki, hogy lehetővé tegyék a vezetéken belüli vákuumot, amely lehetővé teszi a vegyi oldat felszívását. A Venturi-effektus egy olyan fizikai elv, amely szerint a csatornában mozgó folyadék a sebességének függvényében növeli vagy csökkenti nyomását.

    Az ejektor egy testből áll, amely általában sárgarézből vagy rozsdamentes acélból készül, és 3 irányú (víz bemeneti és kimeneti nyílás, valamint vegyszeres oldat bemenete). A test belsejébe egy kis fúvókát helyeznek be, amely megfojtja a folyadék áthaladását, és felgyorsítja azt. Ez nyomáskülönbséget hoz létre a fúvóka előtti és a fúvóka utáni terület között. Nyilvánvaló, hogy a nyomás nagyobb lesz a Venturi ejektor bemeneténél és alacsonyabb a kimenetnél . A Venturi ejektor testében kialakuló mélyedés "szívóhatást" hoz létre, amely lehetővé teszi a vegyi oldat felszívását a külön bemeneten keresztül.

    A Venturi ejektor kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a test belsejében elhelyezett fúvóka áteresztőnyílásának méretét . Ennek az az oka, hogy a felhasznált víz áramlásának változásával ennek a lyuknak a mérete is változni fog, így képes megteremteni magának a Venturi ejektornak a működéséhez szükséges feltételeket. A megfelelő ejektor kiválasztásánál egy másik meghatározó tényező a leszívott termék százalékos szabályozásának lehetősége: valójában vannak állítható kidobók és fix kidobók. A test anyaga (főleg sárgaréz vagy rozsdamentes acél) és a tömítések befolyásolják a Venturi ejektor árát, élettartamát és a kémiai kompatibilitást a különböző alkalmazható megoldásokkal. Végül vannak olyan kilökők, amelyeket alacsony nyomáson (szívás) és másokat magas nyomáson való működésre terveztek (szállítás).

    +

    Fontos, hogy a porlasztó fúvókáit gyakran tisztítsa meg, hogy elkerülje a rendszer hibás működését, és mindig garantálja a víz vagy a habzó anyagok megfelelő kiáramlását.

    A tisztításhoz csavarja le a fúvókát, szedje szét a részeire, és merítse vízkőoldóba kb. 30 percre. Ezt követően a fúvókát le kell öblíteni hideg vízzel, meg kell szárítani, és kis ronggyal/vattacsomóval meg kell tisztítani, hogy eltávolítsa a maradványokat. Miután elkészült, újra telepíthető a rendszerre. A vízkőképződés megelőzésének egyik módja a víz tisztítása vízlágyítókkal vagy fordított ozmózisos kezelésekkel.

    Az Emiltec fúvókák és fejek széles választékát kínálja, amelyek garantálják a rendszer legjobb teljesítményét. Ha információra van szüksége, a kapcsolat rovatban található űrlap kitöltésével írhat nekünk, amint lehetséges, válaszolunk.

    +

    Az általunk kínált öblítőpisztolyok speciális eszközök, amelyek alacsony és közepes nyomású, egyenletes áramlási sebességű vízellátásra szolgálnak. Az RB sorozatú pisztolyok többféle változatban kaphatók - ezért ilyen típusú eszköz vásárlásakor nagyon óvatosnak kell lennie a megfelelő modell kiválasztásában.

    Léteznek műanyag házas fegyverek, amelyek olcsók és könnyűek, sárgaréztestűek, nehezebbek, de rendkívül ellenállóak és tartósak, AISI 316-os rozsdamentes acél testű fegyverek, amelyeket steril környezetben való használatra terveztek. Figyelni kell az adagolandó víz hőmérsékletére is: az RB sorozatnak vannak olyan változatai, amelyek speciális tömítésekkel és belső alkatrészekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik akár 90°-os vízzel történő felhasználást.

    Végül a különféle színek elérhetősége lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy minden mosósorhoz más-más színt rendeljen, hogy könnyen megkülönböztesse az egyik vonalat a másiktól.

    +

    Az Emiltec által javasolt nagynyomású kapcsolók maximum 600 bar nyomásig működhetnek. A különféle javaslatok között találjuk:

  • Nyomáskapcsoló nagynyomású PR1-hez , PA-ban, akár 600 bar nyomásig is működik, és különösen alkalmas ipari tisztító- és folyamatgépekhez és rendszerekhez.
  • Nyomáskapcsoló nagynyomású PR5-hez , PA-ban, 250 bar nyomásig működik, alkalmas professzionális magasnyomású mosókhoz.
  • A PA nagynyomású PR16 nyomáskapcsolója kiemelkedik nagy megbízhatóságával és pontosságával. 250 bar nyomásig működik, és ideális közepes-nagy professzionális magasnyomású mosókhoz.
  • +
    Az általunk kínált dugattyús szivattyúk által elérhető maximális üzemi nyomás 1250 bar . Ezen a határon túl a vizet már nem mosásra, vízkőmentesítésre vagy festék eltávolítására használják, hanem nagyon speciális alkalmazásokhoz, például vízsugaras vágáshoz.
    +

    Természetesen igen, a Leuco - Hawk Pumps márka termékeit is forgalmazzuk , amely a világ egyik vezető gyártója a nagynyomású víz dugattyús szivattyúinak tervezésében és gyártásában. Kiterjedt termékkatalógusunkban márkamegoldások széles skáláját találhatja meg , amelyeket kifejezetten a professzionális, hatékony és hatékony mosáshoz terveztek és terveztek. Például a különböző javasolt szivattyúk között a következők találhatók:

  • Hawk szivattyú NMT1520
  • Hawk szivattyú NMT2120
  • És sokan mások.
  • +

    Az ipari mosáshoz használt innovatív termékek és megoldások értékesítése mellett az EmilTec számos egyéb kiegészítő szolgáltatást is kínál. Szakértő munkatársai és értékesítési csapata gondoskodik arról, hogy tanácsot adjon és segítséget nyújtson a vevő igényei és kérései alapján a legmegfelelőbb termék kiválasztásában . A személyzet a lehető leghatékonyabb és legidőszerűbb technikai és képzett támogatás biztosítására is rendelkezésre áll, köszönhetően a különféle kommunikációs csatornáknak, mint például:

  • email
  • telefon
  • azonnali csevegés (Skype és Whatsapp)
  • +
    Alkalmazási szinten felületek és falak mosására alkalmasak, különösen az élelmiszeriparban (vágóhidak, pincék, tejüzemek, konyhák). Az RB sorozatú fegyvereket a vízsugár szögének változtatása a karon keresztül jellemzi. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy széles körben, széles sugárszöget használjon, vagy ha erősebb és koncentráltabb mosást részesítsen előnyben, a tűsugarat (nulla szög) használja.
    +

    Igen, az Emiltec katalógusban találhat dugattyús szivattyúkat nyomás alatti vízhez, valamint a világ legjobb cégei által tervezett és gyártott termékeket. Ezek között találjuk az Annovi Reberberit is , amely vezető szerepet tölt be a hatékony és sokoldalú mosószivattyúk gyártásában, különösen alkalmas professzionális magasnyomású mosókhoz és autómosó modulokhoz. Például a különböző javasolt szivattyúk között a következők találhatók:

  • Annovi Reverberi RK1520 szivattyú
  • Annovi Reverberi Series 322
  • Annovi Reverberi Series 320
  • +

    Biztosan. Az Interpump az egyik leghíresebb márka világszerte. A cég nagynyomású szivattyúkat gyárt, az Emiltec pedig kiterjedt termékkatalógusában az olasz márka megoldásainak széles skáláját kínálja a professzionális, hatékony és hatékony mosás érdekében. Például a különböző javasolt szivattyúk között a következők találhatók:

  • Szivattyúközi szivattyú WS151
  • Szivattyúközi szivattyú WS201
  • Szivattyúközi szivattyú WS202
  • Interpump WS251 szivattyú és még sok más.
  • +

    Teljes mértékben igen. Az EmilTec termékek széles skáláját kínálja mosórendszerekhez a szervizterületeken . Ezek az önvezető sávok, portálok és alagutak világának szentelt megoldások , amelyeket kifejezetten az autómosó alkalmazások területén való használatra terveztek. Ebben a kategóriában találjuk például:

  • forgó karok önkiszolgáló sávokhoz
  • autómosó kefék
  • különféle kiegészítők és felszerelések.
  • +

    NYOMÁS ÉS ÁRAMLÁS
    A by-pass szelepnek arányosnak kell lennie a rendelkezésre álló szivattyú szerint elérendő nyomás- és áramlási paraméterekkel. Kiválasztáskor célszerű azokra a szelepekre koncentrálni, amelyek kis tartalékkal képesek a rendszer teljesítményét megtartani, hogy az áramkör a lehető leghatékonyabb legyen, elkerülve a nyomásesést.

     

    HŐFOK
    A dugattyús szivattyúkhoz hasonlóan az áramlási sebesség és a nyomás mellett elengedhetetlen az üzemi hőmérsékletre összpontosítani. Vannak speciálisan magas hőmérsékletű szelepek.

     

    ÉPÍTŐANYAGOK
    Végül fontos figyelembe venni az építőanyagokat. A sárgaréz és a rozsdamentes acél azok az építőanyagok, amelyekkel az emiltec által kínált szelepek testei és belső alkatrészei készülnek. Az Aisi 316 rozsdamentes acél elengedhetetlen, ha sós, ioncserélt vízzel, vagy általánosabban olyan oldatokkal kíván dolgozni, amelyekben a vizet agresszív anyagokkal keverik össze.


     

    ÁLTALÁNOS KATALÓGUS
    EMILTEC MÁRKAKATALÓGUS
    NAGYNYOMÁSÚ TISZTÍTÓK
    AUTÓMOSÓ KATALÓGUS
    KÖZTERÜLET KATALÓGUS
    IPARI ALKALMAZÁSOK KATALÓGUS
    ÉLELMISZERIPARI KATALÓGUS
    TŰZOLTÁSI KATALÓGUS
    TARTÁLYTISZTÍTÁS
    AISI 316 ROZSDAMENTES ACÉL
    FÚVÓKÁK, FEJEK